sobota, 8. avgust 2009

Enostavno ... Izola

Izola. Morje je toplo, v skritem zalivu pod visokim flišem diši po poletju ... in po plaži ... in po tistih dneh, ki so bili in jih ni več. Toda so. Diši po soncu ... in po razgretih pekočih skalah ... po Izoli ... Izola. Izola.

8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Te popolnoma razumem :D

Aljoša pravi ...

Hvala! :)

Andrej Vončina (voncio83@gmail.com) pravi ...

Ponavadi je že tako, da iščemo srečo in dobro počutje povsod po svetu in se matramo in ni nič. Potem ugotovimo, da imamo vse skupaj... doma. Le oči in druge čute je treba odpreti in uživati, kar imamo.

B pravi ...

Te ne razumem.
Ne razumem, kako moraš sploh prit v Izolo. Pridi v Piran, tam se ti pa res nebesa odpro ... :):):)

Anonimni pravi ...

Hm...... z B pa se res sploh ne strinjam... Izola je vedno IZOLA

Aljoša pravi ...

@ Andrej: Povsod je lepo, kjer so pošteni ljudje in si vzamemo čas za nekaj lepega. Dom je pač dom, ki ima svojo toplino in dragocene spomine. Če ne greš od doma ostaneš "Cankarjansko" navezan na tisto skodelico kave, ki s časom zagreni.

@ B: Ti ne moreš razumeti, ker primerjaš Izolo in Piran. To je kontrastna polarizacija, ki ne da pravega učinka. Piran? Hm, nekega dne bom pripravil objavo vseh "modrosti", ki so me naučili v otroštvu o Piranu. Potem bo blog označen z zastavico "neprimerne vsebine" :)

@ Anonimni: Ponovno hvala! A ustanovimo podporno društvo za kakovosten govor o Izoli? :) Malo za šalo in malo za res ampak ta mala Izola, skrita med zalivi in griči, s stoletnim upornim duhom, ne more biti primerjana. Ker je Izola! :)

B :) pravi ...

Ah, prosim ... Izola ... Piran je moral obvoznico narediti okoli Izole, da je lahko prišel v KP, da mu ni bilo treba čez izolo :):)

Andrej Vončina (voncio83@gmail.com) pravi ...

I tempi de fighera?