ponedeljek, 10. avgust 2009

.eco ?

Da ne bomo diplomirali iz "izologije" :) gremo korak naprej. V teh urah prihaja novica, da Mednarodna korporacija za podeljevanje nazivov in številk bo od leta 2010 odprla domeno .eco. V naslovu torej ni napake. Tako naj bi se glasila nova spletna domena, ki bo označevala spletne strani društev, posameznih organizacij ali ustanov, ki bodo svoje programe delovanja namenjale okoljevarstvenim vprašanjem. Močen tekmec za tako končnico je znani Wwf in ne samo ...

Preden je domena sploh na razpolago, se je že sprožil spor med dvema braniteljema okoljevarstvenih vprašanj. Morda dediča izvornih držav ali preprosto kapitalskih interesov. Celoten članek je na voljo na tej povezavi. Sledi se še t. i. drugo mnenje tukaj. Vredno branja!

Žalostno je, da tudi ko gre za ekologijo, hitro planejo na dan kapitalski interesi in dobrodelnost konča na smetišču. No, tokrat bomo povedali veliko leppše: v ekološko pridelavo.

p.s. K Izoli pa se še vrnemo!

1 komentar:

Andrej Vončina (voncio83@gmail.com) pravi ...

Pri teh ekoloških organizacijah je žal res v veliki meri tako, dokazano, da gre za kapitalske interese. Gre pa tudi za ideologijo. O ekologizmih se govori že kar nekaj časa. Zdaj si me spodbudil, da bom v prihodnosti o tej temi kaj objavil.