ponedeljek, 1. junij 2009

Evropa odloča


Začenja se teden pred volitvami v Evropski Parlament. Na mali miselni tržnici želim nameniti nekaj pozornosti tej resničnosti v kateri se nahajamo. Komentarji Evro fanatikov in Evro skeptikov so zelo dobrodošli. EU je prostor demokracije in zato tudi stojnice male miselne tržnice jo želijo ponuditi vsem obiskovalcem. Teden volitev v Evropski parlament. Glasovni aparat kakor ga imamo v EUju ni poznan drugod. Evropska unija je pravno gledano neka oblika konfederacije in ohlapne federacije. Hkrati predstavlja največjo človeško politično tvorbo, ki izbira svoje voditelje in ... svojo prihodnost.

Morda se premalo zavedamo pomena in vloge te krovne ustanove, ki ureja tudi naša življenja. Evropska unija je velik sen demokracije na celini, kjer so se meje risale s solzami, vojnami in krvjo.

Ne želim spregledati napak zato bodo dobrodošle pobude vseh uporabnikov, obiskovalcev, gostov ... da me malo zbudite iz spanja.



Nič ni idealno ampak verjamem, da lahko vsak posameznik naredi veliko. Ogromno. Zgled je skromna skupina posameznikov, ki so si zamislili drugačno Evropo od tiste, kakor je bila ...

Ni komentarjev: