ponedeljek, 26. maj 2008

Dar uboge vdove

Med brskanjem po internetnih časopisih, odprem članek na Delovi spletni strani, ki govori o prejemnikih dohodnine v letu 2007. Finance pač. O golih številkah in povračilih dohodnine bi lahko kaj več napisali ali povedali delavci na finančnem področju. Objavljen podatek pa ne sme mimo naše pozornosti.
Novinar članka navaja tudi da "Med največjimi prejemniki namenitve dela dohodnine za donacije je Slovenska Karitas, sledita društvo Unicef Slovenija in Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije Sonček". Zanimivo kajne? Kaj lahko, kot navaden bralec, izvem iz tega?
Da imajo/imamo Slovenci in Slovenke še vedno veliko zaupanje do Slovenske Karitas in vidijo v delu te organizacije pomembno poslanstvo. Do Cerkve je pogosto v medijih velika kritika a do Karitasa zaupanje. To je lahko spodbuda in svarilo.
Slovenska Karitas se mora zavedat, da upravlja z darom uboge vdove! To niso bogatinovi darovi ampak dva novčiča, ki sta napolnila zakladnico. Če bo Slovenska Karitas odgovorno in smiselno upravljala to vsoto denarja, bodo ljudje ohranili zaupanje in videli, da gre njihov dar v konkretne in prave namene. V nasprotnem primeru, se zna zgodit veliko razočaranje in ljudje bodo raje podpirali politične stranke, ki bodo navidezno delili ta denar. V resnici pa bodo politiki polnil tiste že prepolne blagajne.

Ni komentarjev: