sobota, 21. marec 2009

Iz Forlija

Ravnokar iz Forlija. V italijanskem mestu Forli' (blizu Bolognje) je potekalo tridnevno strokovno srečanje za katoliške novinarje in delavce na področju sredstev množičnega obveščanja. Vtisi so odlični. Prijateljsko ozračje, pozorna gostoljubnost in bogato kulturno sporočilo so pospremili močne vsebine kongresa.

Zbrali so se novinarji iz cele Italije pa tudi številni profesorji, uredniki, oblikovalci, napovedovalci ... ki so udeležencem posredovali kakovostno orodje za delo na tem področju.

Pot se je začela v četrtek ... da, en dan prej sem bil v Vipavi na predavateljskem kaetdru in drugi dan že v študentskih klopeh. Vipava ... tista "mladinska književnost" dobi objavo zase, ker je bila izredna izkušnja, kjer smo (da, skupaj z dijakinjami in dijaki) orali v globino medijskega sporočila. Potem pa širina misli italijanskega prostora in raznolikost kulturnih tokov.

Veliko novega, veliko lepega in zanimivega. V tednu ki se odpira pred nami. Zato se vam, drage obiskovalke in obiskovalci, opravičujem za delovanje male miselne tržnice z "nizkimi"obrati ampak vsaka stvar potrebuje tudi svoje priprave. Na branje in na komentiranje!

1 komentar:

Andrej Vončina (voncio83@gmail.com) pravi ...

Mi zaporniki smo ti pa kar malo fouš :) V glavnem - fajn, da si bil na taki stvari in se priporočamo za kak povzetek vsebin. Seveda najprej uno z Vipave, me že kar mika. Aja, literatura - 'La sindrome lolita' - ti bom prnesu med tednom, pole boš že enkrat prebral, js sm jo že. Govori pa o vplivih medijev in podobnih zadev na otroke in mlade in pove staršem, kako jih morajo vzgajat za zdravo uporabo - lepa raziskava, podkrepljena s primeri.