sreda, 8. april 2009

Obveščevalna služba - na mali miselni tržnici

Na tržnici je nov pripomoček. S pomikom miške na linke in povezave ki se nahajajo na tej spletni strani si lahko, brez dodatnega klika, ogledate vsebine strani kamor linki vodijo. Kakor dodatno okno se odpre pogled na spletno stran; v zgornjem desnem kotu nudi možnosti za dodatne aplikacije ter spodaj izpostavlja nekaj ključni besed. Ker angleščina ni tako sorodna slovenščini ... ima tehnološki prevajalnik nekaj težav. S časom (in pogosto rabo) bo tudi to odpravljeno.

To orodje želi biti praktičen pripomoček za hitrejše brskanje in dodaja pomembno možnost skupne rabe dokumentov tako v Facebook-u kakor v druhih spletnih aplikacijah.

Trenutno je samo "ad experimentum", se pravi poizkusno in če se bo izkazal za pozitivnega, bo tukaj tudi ostal. Poimenoval sem ga (z mero šaljivosti) Obveščevalna služba.

Moč spleta je v povezanosti in povezovanje je prvi korak k temu. Prepričan sem, da lahko preko tega neverjetnega sredstva, ki nam ga omogoča tehnika, širimo dobre ideje za boljši svet. Idealistično? Malo pa že! A ideal daje moč za konkretne poteze ...

2 komentarja:

Andrej Vončina (voncio83@gmail.com) pravi ...

Ni slabo. Tudi ime ni napačno!

Aljoša pravi ...

Upam, da bo koristno. Ime je pač stvar ... trženja.