četrtek, 6. november 2008

Predstavitev

V šestem mesecu obratovanja male miselne tržnice, želim vsem »kupcem« in drugim obiskovalcem bolje predstaviti nekaj novosti in posebnosti.

Začetna zamisel je predvidevala samo nekaj objav in komentarje uporabnikov. Vsebina male miselne tržnice je s časom postala pretesna glede na pričakovanja uporabnikov. To me je zelo razveselilo. Nekateri ste me spodbudili k novostim, drugi k rednim objavam. Skušam – v okviru časovnih možnosti – ponujati svežo robo in odgovarjati na pričakovanja.

Vsak tržnica je svet v malem. Poleg sadja in zelenjave najdemo na stojnicah še vse ostalo. Zato so poleg objav postavljene ob rob še dodatne stojnice.

Osebna predstavitev in kratek življenjepis sta prijetna dolžnost obiskovalkam in obiskovalcem. Namesto klasičnega uvodnika (ki ga nihče ne bere) sem raje dal prvo objavo: temeljna objava tega bloga; opravičilo zaradi »težke« slovnice pa sodi k vsem objavam hkrati in vsaki posebej. »Točka« je tista hitra misel, ki prinaša besede znanih in pomembnih ljudi v vsakdanji razmislek.

Fotografova stojnica razvija trgovčeve slike ujete tu pa tam. Iz klasičnega aparata ali iz telefona, slika pove več kot beseda. Trafika je na razpolago vsakemu uporabniku za svobodno in prosto komentiranje miselne tržnice, aktualnih dogodkov, obstoječih komentarjev … Sosednje stojnice so tiste, ki jih najbolj priporočam. Osebne, kakovostne, vedno zanimive in polne vsebin.

Dnevno sveže slike iz vesolja popestrijo dolgočasna brskanja in iskanja. Seveda pogled tja gor je vedno poln čudenja in presenečenj. In točke zvestobe. Kdor se je odločil za redno obiskovanje male miselne tržnice prejme točko … tako kot je moderno pri velikih trgovcih.

Največja in nenehna novost pa so zame komentarji, prejeta pošta ... vsaka obiskovalka in obiskovalec. Vsem iskrena hvala!

1 komentar:

Lojze Potočnik pravi ...

Čestitam ob prvem polletnem delovanju miselne tržnice. Tudi slike nekaj povedo, kdaj celo več, kot si to sploh domišljamo. vsak komentar in kritka dela boljšo kvaliteto. Tako postajamo svobodni in raziskovalni novinarji in pisci, ki jih v naši družbi tako primanjkuje. Lahko noč, ker grem danes zgodaj spat.