sobota, 30. maj 2009

Posodobitve

Danes koristim trenutek, da vsem obiskovalkam in obiskovalcem predstavim malo miselno tržnico v njenih novostih. Nekaj novosti in aplikacij na tržnici je verjetno neznanih zato bom pojasnil njihovo prisotnost.

Sproti se skušam izobraževat o t.i. HTML kodah in programskih novostih, ki jih razne aplikacije nudijo za razširitev blogov in osebnih spletnih strani. Tem novostim sledim, da bi lahko bila mala miselna tržnica zanimivo branje in prijetno surfanje - uporabnikom prijazna, jasna in odzivna.

Kakor ste opazili na levi strani že nekaj tednov poteka glasovanje oz. mini anketa. Tukaj lahko izrazite svoje mnenje in pustite svoj glas. Mali dosežek mojega skromnega programerskega znanja je rubrika Sporočam tržnici..., ki omogoča vsem obiskovalcem, da lahko pustite sporočilo preko enostavnega in že pripravljenega obrazca. Na seznamu Sosednje stojnice so tisti blogi, ki jih na poseben način spremljam in svetujem.

Naslednji seznam ki se sproti dopolnjuje je tisti s spletnimi stranmi, ki jih svetujem zato naslov Zelo svetujem obisk. Koristne za osebno kulturo, kakor za nova spoznanja ali čudenje ob slikah, so navedene spletne strani vedno zanimive za obisk.

Kakor ste opazili imajo vse objave dva pripomočka, ki poleg komentarjev omogočajo bolj interaktivno komunikacijo na posamezno temo. ClickComments vam omogoča, da izrazite strinjanje ali nestrinjanje z vsebino (drevesca pa lahko sadite tudi brez klikanja po internetu) in mali plus na oranžnem polju AddThis pa omogoča nešteto možnosti, da delite objavo z drugimi ali jo shranite za poznejše branje.

In cena vsega tega? Počasno nalaganje zahteva dodatno dobro voljo obiskovalk in obiskovalcev, da se vse aplikacije naložijo. To je seveda odvisno od povezave.

Upam, da je možnosti dovolj. Če poznate še kakšno posodobitev ali bi še kdo želel kaj dodatnega dobiti na tej strani ... le pogumno!


S hvaležnostjo za redno spremljanje in pomoč pri tem delu,
se vsem obiskovalkam in obiskovalcem iskreno zahvaljujem!

2 komentarja:

Lojze Potočnik pravi ...

Tooo, super. Res je to prava virtualna tržnica. Veliko uspeha še naprej Aljoša.

Aljoša pravi ...

Hvala. Vabljen še naprej k branju in komentiranju!