sreda, 28. januar 2009

Pričevalec formata 5 x 10 ( 2 )

Kako je bilo v nedeljo? Domače in prisrčno ozračje je pospremilo številne nove in stare (so)delavce Našega vestnika daleč nazaj v čas. Mislim, da je vsak obudil spomine na prvo srečanje z NV, z »mladeničem« in vsemi lepimi dogodki v tej povezavi.

Vsekakor za vsako številko tiči kopica resnega in trdega dela. Avtorstvo člankov, uredniško delo, lektorstvo, postavitev, tisk, pošiljka in še kaj. Naš vestnik ni samo kupček papirja s slikami ampak je skupina ljudi, ki skoraj z družinskimi vezmi prispevajo/mo v skupno delo.

V ozki in dolgi Peterlinovi dvorani, v ulici Donnizzetti 3, ob sinagogi, je bilo premalo stolov in stojišč in veže … da bi lahko vsi zbrani prijatelji bili blizu odra. Slavljenec je bil NV . Bila pa je tudi dobra priložnost, da smo lahko sodelavci NV enkrat prišli vsi na kup in si izmenjali izkušnje in ideje. NV je glasnik med zamejci in pričevalec v matični domovini. Na vseh bralcih pa je, kako ga vrednotijo in kaj od branja odnesejo.


Na odru veliki format prve številke – davnega decembra 1958. Veliki format že tako velike obletnice mesečnika velikih pogledov, ki seže tudi do malih ljudi.

1 komentar:

Lojze Potočnik pravi ...

Aljoša, hvala in super. Kratko in jedrnato. Ostanem brez besed in še enkrat, se zahvaljujem, da poročaš o naših (bivših) zamejcih v združeni Evropi.