torek, 5. januar 2010

Komunizem in komunisti na Poljskem


Stopimo na politični parket. Morda bi bilo bolje,če rečem, na smetišče zgodovine. Gre za zadnji ukrep Poljske vlade, ki če bi se zgodil pri nas, od vsega hudega bi verjetno prišlo vsaj do razdejanja nuklearke v Krškem. O čem govorim si lahko preberete tukaj.


Da pa je mera (po)polna, so Poljaki že decembra lani postavili stvari zelo na ostro.  Kako? Tako ali tako! Če je vaša najljubša barva rdeča in če simpatizirate z revolucionarnimi mislimi, nikakor ne hodite k njim. Zakon predvideva, da nošenje, spodbujanje ali širjenje komunizma je sankcioniran z zaporno kaznijo do dveh let. Da, tudi majčka s podobo Che Guevare.

Kaj pa pri nas?


3 komentarji:

Luka pravi ...

Ah ,.. te komunisti .

Lojze Potočnik pravi ...

Pri nas se delamo, kot da ni bilo komunizma. Kako ga naj obsojamo, če je svetovalec g. Kresalove doma iz Žirov, in to celo zelo pobožne družine. Zato se pri nas v naših koncih še vedno ne more razkriti prikritih grobišč. Kilometer od mene sta dva prikrita grobišča. Čeprav je naš župan od SDS se nikamor ne premakne. Še več, nadlegovali so mi, če bom še naprej opozarjal na to sramoto.

ana od srca pravi ...

Lojze! :-(

Hočejo spravo ... a to za nekatere pomeni samo odpuščanje z naše strani in nič drugega ... torej še naprej hoja po glavah nedolžnih ...

Zanimivo, ko sem si dovolila vzeti del partizanske pesmi za neko objavo (smešno, jaz je sploh nisem jemala kot partizansko, saj mi je šlo le za vsebino), a je nekatere hudo zmotilo, da sem jaz to naredila - kako je to mogoče - Ana pa partizansko pesem!?

Želim vse dobro! :-)

P.S.: Poskuašala sem komentirati pri tebi, pa mi ni uspelo.