sobota, 11. junij 2011

Huffington post prehitel NYT

Vir: http://blog.ning.com
Pred časom sem pisal o nakupu guruja vseh blogov, Huffington Posta – Huff, s strani internetnega giganta AOL-a in o napovedi, da naj bi Huff prehitel celo znameniti Washington Post. Prognoze se niso samo uresničile, ampak presegle vsa pričakovanja. Po poročanju družbe za spletne analize ComScore je Huff prejšnji mesec s svojimi 35,5 milijoni enkratnih obiskovalcev presegl celo spletno stran New York Timesa.

Razloga za ta uspeh sta dva: povezava med AOL-om in Huff-om ter uvedba plačljivih člankov na strani NYT. Po digitalni spojitvi je Huff začel beležit 30 % mesečno rast obiskov, medtem ko je newyorški spletni časopis v zadnjih treh mesecih uvedel plačljive članke. Uporabnikovo plačilo v zameno za novico postaja vedno bolj aktualna tema med spletnimi časopisi, saj je digitalni svet pocenil dostop do vsebin, ki so prej bile neizogibno plačljive.

Na področju inovativnih načinov plačila spletnih vsebin prednjači slovensko podjetje DoubleRecal oz. Dvojni priklic, ki prisili uporabnike, da v polje prepišejo označene besede. To omogoča oglaševalcem, da njihove reklame niso več le figurice ob robu strani, ki jih naše oko vedno manj zaznava, ampak pogoj za vstop v novico. Novica je za uporabnika brezplačno-plačljiva, za ponudnika pa vsekakor vir prihodka. To lahko opazite če želite brati novice Dnevnika ali Požareporta.

2 komentarja:

jin pravi ...

Lahko zdaj rečemo, da je The Huffington Post maninstream medij?

Drugače pa, vsaka čast. Le to me skrbi, da The New York Times ne bo sčasoma močno izgubil na kvaliteti, če ne bo imel dovolj prihodka in bo moral krčiti število zaposlenih.

Aljoša pravi ...

No, ni vse tako črno-belo. NYT ostaja še vedno na prvem mestu med ameriškimi časopisi, ki jih uporabniki uporabljajo kot primarni vir informacij, vendar konkurenca bo huda. Za uporabnike je to gotovo prednost, ker bo še bolj pomemben boj za vsak klik in trud za kakovost.