četrtek, 27. januar 2011

P!nk "Fuckin' perfect"

V toku misli prejšnje objave dodajam "pikantno" in zanimivo pesem in mislim, da bi bilo prav, če bi postala hit med mladimi. Ne se ustavit pri jeziku, ampak poglejte vsebino pesmi. Morda so določeni prizori zelo kruti, vendar ideologija "popolnosti", ki vlada med nami, uničuje življenja mnogim, ki idealov ne dosegajo.


Fuckin’ Perfect BMF
Uploaded by BlakMusicFirst. - Watch more music videos, in HD!

3 komentarji:

Andrej Vončina (voncio83@gmail.com) pravi ...

In marsikoga je že zmotlo vse to - še en krik. Zdi se, da se vrača družbeno kritična glasba tudi pri najbolj poslušanih glasbenikih.

Aljoša pravi ...

Naslov je provokativen, kar je marsikoga pritegnilo k poslušanju, potem pa še vsebina, ki je hkrati tako šokantna in poučna ... Odraščanje je že samo po sebi težek proces, če pa poleg vsega moraš še bit popoln...ni čudno, da se mladi mečejo iz balkonov in utapljajo v drogi in alkoholu.

Andrej Vončina (voncio83@gmail.com) pravi ...

Se začne s starši, ki namesto, da bi otroku povedali, da ne morejo bit popolni, delajo na tem, da bi se izkazali popolne, nezmotljive... otrok je zbegan. Tvoj župnik je opozoru na vidik 'čistosti' v poglavju o drogah od Galimbertija: ni fora v tem, da smo 100% čisti, da smo nazaj beli, tega ne moremo. Lahko pa se trudimo bit čim boljši in priznamo svojo nepopolnost - to nas dela velike. To dobijo kot otroci, potem se še potencira, sploh zato, ker se zdi, da družba to od njih zahteva in seveda to propagira.

Pr pesmi pa jih ni tolko zmotla (v Ameriki) grda beseda, kolkortista vsebina, pred katero si mnogi zatiskajo oči. Ta 'political correctness' nas bo še uničla.