četrtek, 22. april 2010

Smetiščarstvo ali iznajdljivost?

In danes še ena spletna stran. Verjetno mislite, da samo visim na internetu, vendar marsikaj mi tudi drugi pošljejo v priporočilo … Torej, k stvari. V Ameriki (pa kje drugje) živi neobičajen par: Anneli Rufus in Kristan Lawson. Čeprav si veliko privoščita, za to ne porabita ničesar. Ali je to mogoče? Da, saj stikata po smetnjakih in vse reciklirata.

Ekstravagantni par živi v mestu Berkeley in lani sta za prenovo celotne garderobe porabila pičlih 12 dolarjev. Po poklicu sta pisatelja, ki živita lagodno življenje in (celo) sledita modnim trendom. Kljub dobro plačanim službam vsak večer se sprehodita po mestu in »pokukata« v smetnjake. Pri tem neobičajnem sprehodu si pomagata z metal detectorjem, da izsledita kovance, ki jih raztreseni Američani pozabijo v žepih. V njuni hiši je vse iz druge roke in 95 % njunega imetja sta kupila na razprodajah, dražbah ali pri grosistih. Stanovanje sta opremila s predmeti, ki sta jih našla po cesti, popravila in ponovno uporabila: zavese, pohištvo, preproge, pribor … celo barva s katero sta pobelila prostore.

Tak življenjski slog pa vsekakor ni za kogarkoli – kakor sama pravita na njunem blogu – ker zahteva doslednost in brez zdrave pameti lahko postane smetiščarstvo. 

Ni komentarjev: