sreda, 14. april 2010

Ko so mu popustili živci

Na spletni strani CNN-a lahko preberete ravnanje ameriškega duhovnika, ki so mu  očitno popustili živci in potrpežljivost. Pozval je svetega očeta naj odstopi in kardinale, naj skličejo »predčasne volitve« oz. konklave. Očitno je, da odmevne afere sprožajo delitve tudi znotraj Cerkve, med njenimi zagovorniki, tako duhovniki kot laiki.  Bo že res, da je potrpežljivost Božja mast, vendar je tudi res, da je bogi tisti, ki se z njo maže ...
 

1 komentar:

bogimabolg pravi ...

To je pravi duhovnik, misli s svojo glavo, je zrel, v sebi ne sovraži nikogar. Je zelo hraber in odgovoren do svojega poklica in Cerkve.

Njega bi sam predlagal za kardinala in papeža. Vidim glavni problem vernikov, da ne vidijo oz. večina ne želi videti - za razliko od tega duhovnika - resničnega stanja in problema, ki obstaja in kako bi se ga morali lotiti. Večina še vedno ne vidi, da je Benedikt XVI poklican na odgovornost ravno zaradi primerov za katere je osebno vedel in ni ukrepal.

Verniki se tolažijo zato raje z določenimi iracionalnimi frazami in skrivajo v fantazijskem svetu svetu, ki si ponavlja izjave:"Tipu so popustili živci, nestrpen je itd." Nič od tega ni res.

Daleč od tega, takšni ljudje so redki primerki v temnem svetu zaradi katerih Cerkev še ni popolnoma izgubila obraza. Rešijo jo lahko samo takšni ljudje, ki problema ne pometajo pod preprogo, temveč se z njim soočajo kakor se je Jezus.